субота, 28 вересня 2019 р.

У Чернівцях відбулась перша Школа лідерства з медіа напрямком


27 вересня у приміщенні Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся з'їзд лідерів учнівського самоврядування. 50 учнів та учениць закладів освіти Буковини прийняли участь у першій Школі лідерів учнівського самоврядування «Прогресивний центр медіа в моїй школі». Організатором даної події виступили: Громадська організація «Дорогою добра», Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Управління молоді та спорту облдержадміністрації. Школа націлена на розвиток медіаосередків у освітніх закладах Буковини.
З вітальним словом, побажання та настановами звернулись до учнів та педагогів Ірина Ісопенко, в. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Богдан Вітовський, начальник Управління молоді та спорту облдержадміністрації, Ольга Осовська, координатор Обласної ради учнівського самоврядування.
У ході роботи учасники познайомились з Українською Академією Лідерства, яку презентував Олег Табун. Цікавим та захоплюючим став тренінг «Фактчекінг. Методологія і практичне застосування» , який провела тренер Інна Плотнікова.
Сюрпризом було знайомство зі спеціальним гостем
Андрієм Чернюком,  продюсером, режисером телебачення і радіо, журналістом.

Довідково: Андрій працював у Національному радіо України у відділі зарубіжного мовлення. З 2004 до 2006 років працював якості головного продюсера і головного редактора Українського Незалежного радіо в Чикаго.
У 2006 - 2007 був директором і генеральним продюсером українського телеканалу в США - UATV. У 2008-2010 роках віце-президент Національної телекомпанії України, і представник телеканалу Euronews в Україні.
Має великий досвід міжнародних мега проектів включаючи проведення Дитячого Євробачення в Києві в 2009 році, організацію відбіркових концертів Євробачення в Україні , трансляції Олімпійських ігор, в Пекіні і Ванкувері.

А як організовувати власний шкільний медіаосередок, хто має бути в команді розповів лідерам Олександр Білоус, один із засновників Чернівецької медійної платформи «Шпальта». Секрети журналістики, як створювати новини з подій – таким досвідом поділилась Іванна Аннин, головна редакторка «Шпальти».
У другій половині дня учасники працювали «в полі» та вчились робити гарні світлини разом з фотографинею Іриною Болестою. Головною зіркою, та «жертвою» камер телефонів стала пані, яка поливала клумбу у скверику біля Соборної площі.
І на заключення лідери стали першими, хто завітав до нової редакції медійної платформи «Шпальта» та на власні очі поглянули, як створюється комфортний осередок для роботи журналістів. Кожен учасник отримав сертифікат про проходження навчання у Школі лідерства.

Друзі, ви вже є лідерами у своїх школах. Я бажаю щоб цей захід став для кожного з вас новим поштовхом та мотивацією для самореалізації та величних звершень. Адже вогники у ваших очах ясно дають зрозуміти, що ви готові стати фундаментом для історичних змін у нашій державі, а можливо і у цілому світі!


































 




















Немає коментарів:

Дописати коментар