неділя, 23 лютого 2020 р.

У Чернівцях відбулась друга Школа лідерів


Протягом 22-23 лютого 2020 року у Чернівцях на базі Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей відбулась Школа лідерів учнівського самоврядування за темою: «Правова освіта – фундамент державотворення».
Організатором заходу є Департамент освіти і науки облдержадміністрації у співпраці з Громадською організацією «Дорогою добра», Управлінням молоді та спорту облдержадміністрації, Українською Академією Лідерства.
Протягом двох днів учні мали змогу ознайомитись з частиною кращого досвіду роботи учнівського самоврядування, прийняти участь у тренінгах та вправи за напрямки team building; ораторського мистецтва, організації волонтерської та екологічної діяльності, розкриття креативного мислення, попрацювали над проблематиками булінгу та торгівлі людьми.
Новий погляд на важливість та цінність рідної мови отримали молоді лідери крізь призму надзвичайно сильного документального фільму «Соловей співає»,
авторкою ідеї та сценарію, якого є наша буковинка -  Леся Воронюк.
Командний дух, згуртованість та ерудицію учасники продемонстрували під час участі у правничому квесті від незмінних друзів Ювенальної превенції ГУНП у Чернівецькій області.
Та «вишенькою на торті» стала гра «Країна гідності», де був сформований новий молодий український парламент. Надзвичайно жваво пройшла дискусія щодо того, куди потрібно направити бюджетні кошти: на розвиток початкової та середньої освіти чи вищої.
Також до Школи лідерів завітала Аня Рибарчук, головний координат благодійного проекту «Серденько живи» та вручила подяки закладам освіти, які долучились минулого року до доброї справи. Ми віримо, що цього річ результати стануть ще кращими.
По завершенню навчання кожен отримав сертифікат та спеціальний подарунок від Українського інституту національної пам’яті: набір чудової літератури, в якій описана,як сучасна історія України так і минулі часи, а також патріотичні ігри.
За для реалізації цієї події стоїть велика робота команди організаторів та партнерів. То ж величезна подяка нашим помічникам: Багатопрофільному ліцею для обдарованих дітей, Управлінню молоді та спорту облдержадміністрації, Українській Академії Лідерства, Українському інституту національної пам’яті, Лесі Воронюк, Ані Рибарчук, Ювенальної превенції ГУНП у Чернівецькій області, всім лекторам та тренерам, які свої вихідні присвятили дітям!
«…Я не знаю де іще на цьому світі є таке життя, я, напевно, відпущу зустрічний вітер і залишусь на завжди з тобою Лідер!» - словами такого гімну нашої Школи лідерів сьогодні прощались учасники та неодмінно обіцяли зустрітись знову.
Майбутнє країни в дитячих долоньках!













































Немає коментарів:

Дописати коментар