середа, 17 квітня 2019 р.

Хлопці з «автомобільного» ліцею вражають незвичними писанками

Не зважаючи на похмуру погоду на дворі, у обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся 2-й етап фестивалю «Розквітай,  писанко!», в якому взяли участь учні та студенти закладів освіти обласного підпорядкування. Організаторами свята стали Департамент освіти і науки та Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Учасники продемонстрували свої вміння воскового розпису пасхальних яєць, а також майстерність традиційної української вишивки. У вестибюлі розташувалась прекрасна галявина Великодніх дерев, які оздобленні писанками у різних техніках виконання.

Журі ІІ етапу Фестивалю "Розквітай, писанко!" 
Досить важко було працювати нам у складі журі і оцінювати такі гарні роботи, адже кожна із них є унікальною. Відчутно вкладення часточки душі учасника у лініях та завитушках, орнаменті при виконанні конкурсного завдання, на яке було відведено півтори години часу.


Дмитро Рудий
Та мені з приємністю хочеться вас цього разу познайомити з
учнями Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу. В чому ж особливість, запитаєте ви? А в тому, що тут навчаються виключно хлопці, і мають справу з технічним напрямком освіти. Тому їхня робота стала цілковитим гармонійним відображенням поєднання українських Великодніх традицій та технічного ремесла навчання. Дмитро Рудий (учень ліцею) всіх вразив своїми витворами мистецтва, а саме травленою писанкою: «Моя мама писанкарка і в неї є своя колекція писанок. Саме з її допомого та наукою я почав також вивчати це ремесло…». Та Дмитро привніс в нього свою родзинку і тепер сімейна колекція окрашена ще одним різновидом писанок. Але головним Великоднім символом ліцеїстів  стало велике дерев’яне яйце, яке оформлене гайками, винтиками та іншими технічними засобами.
Травлена писанка,
автор Дмитро Рудий
Традиції українського народу завжди об’єднували та духовно збагачували кожного.
Про результати сьогоднішнього конкурсу вже незабаром можна бути ознайомитись на сайті Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. До зустрічі на 3-му, завершальному, етапі фестивалю «Розквітай, писанко!», який відбудеться 3 травня на вулиці Грушевського.




































Немає коментарів:

Дописати коментар